Your 50 Days of Green Happiness boeken - Zomer & wintereditie

Na het succes van het eerste kookboek van The Green Happiness hebben Merel von Carlsburg en Tessa Moorman besloten om hun tweede boek van een betere en professionele boekopmaak te voorzien. Voor de vormgeving van dit boek ben ik destijds aangenomen als grafisch vormgever. Het doel was om een prachtig kookboek te maken die in de boekenkasten (en natuurlijk in de keuken) van hun doelgroep zou belanden. De boeken staan vol met prachtige beeldmateriaal en teksten vol aan informatie. Dat het daarom dus ook een mooi en fijn leesbaar boek moest worden was natuurlijk een verieste!

Het tweede boek oftewel "Your 50 Days of Green Happiness zomereditie", moest een hele nieuwe vormgeving in een "Ibiza" style hebben (hier is het boek ook grotendeels geschreven). Om het boek als het ware "IBIZA" te laten uitademen, zijn er allerlei verschillende Ibiza-elementen geïllustreerd, warme kleuren uitgekozen en alle gerechten in Ibiza gefotografeerd. Om het boek nog professioneler te laten ogen, zijn we in overleg gegaan met verschillende drukkerijen en hebben wij om verschillende samples gevraagd om tot het mooiste drukwerk te komen (papiersoorten, drukmethoden, omslag, levertijden, etc.).

Het resultaat was een succesvol en destijds uitverkochte boek die veel complimenten heeft gekregen voor o.a. de vormgeving. Ook betekende dit voor mij dat ik als vormgever voor The Green Happiness ook de 3e editie mocht vormgeven, het 50 days winterboek!

vormgever boekenvormgever boeken